Myynti tekee yrityksesi tuloksen -

Yhteystiedot

PUH: 0400 608 812  |  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

hor-contact-border

HALUATKO KUULLA LISÄÄ?
JÄTÄ NUMEROSI, NIIN SOITAMME SINULLE

hor-contact-border

Leppävirran Kierreporras valmistaa portaita, huoltotasoja ja suojakehiä tilaustyönä. Kaikki tuotteet toteutetaan mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaan. Loppukeväästä 2011 yrityksen omistaja vaihtui ja firmaa alettiin viedä määrätietoisesti eteenpäin, ja myynnin kehittäminen oli luonnollinen osa firman toiminnan parantamista.

Vuosien myyntiongelmistapäästiin loistotuloksiin

”Uusina omistajina huomasimme, että Leppävirran Kierreportaalla oli ollut vuosia ongelmia myynnin kanssa”, kertoo toimitusjohtaja Jari Monni. ”Uudella alalla omat resurssimme eivät kuitenkaan riittäneet myynnin uudelleenorganisointiin. Avuksi päätettiin ottaa alan ammattilainen.”

”Sales’ House oli tarjolla olevista paras! Mielestämme heillä oli prosessin kannalta paras osaaminen ja palvelukokonaisuus. Heidän kanssaan myynnin organisointi saatiin todella osaavalta taholta.”

”Toimimme Leppävirralla, joten halusimme viedä myyjän tärkeimmälle markkina-alueellemme pääkaupunkiseudulle. Eikä osoite Helsingissä ole ainakaan tehnyt pahaa. Myyjän pitää olla siellä, missä asiakkaatkin ovat.”

Toimitusjohtaja Monni on silminnähden tyytyväinen. ”Mitään emme muuttaisi. Tarjouksia on sisällä paljon ja tilauskanta hyvä. Alan ulkopuolinen ihminen on tuonut uutta ajattelua ja oivalluksia. Oikeastaan tilanne pistää miettimään, miten ennakkoluulottomasti asioita pitäisi tehdä muutenkin.”

”Suosittelen Sales’ House Finlandia yrityksille, joissa huomataan myynnin järjestelmällisen kehittämisen olevan edessä. Ainakin meidän tilanteeseemme heidän palvelunsa sopi todella hyvin!”


Projektipäällikkö rakensi oman työpaikkansa B2B-myyntiin

Leppävirran kierreportaan Thrust-projektipäällikkö Jukka Hellgren toimii nykyään yrityksen myyntipäällikkönä Etelä-Suomessa. ”Meidän Etelä-Suomihan kattaa kaiken Kokkola–Kotka-linjasta etelään. Täällä ovat suurimmat markkinat, joten täällä myyntikin pitää tehdä.”

”Hoidin aiemmin jälleenmyyjä- ja urakoitsijamyyntiä eräässä tukkuliikkeessä. Leppävirran kierreportaaseen tullessani yrityksessä ei ollut ketään, joka olisi aiemmin hoitanut aktiivista B2B-myyntiä, joten oman tontin pääsi rakentamaan prosessin aikana.”

”Olen hyvin tyytyväinen kokonaisuuteen. Prosessin aikana yrityksen toiminta on järkeistynyt ja vaikka muutamia asioita varmasti onkin vielä ratkaistavana, näyttää tilanne selkeästi paremmalta kuin alussa”, Hellgren kertoo. ”Erityisen tyytyväinen olen, että toimintaa pajan päässä on saatu kehitettyä prosessin aikana ja uusia tuoteratkaisuja kehitettyä.”

”Sales’ Housella oli hyviä työkaluja prosessin ohjaamiseen eikä missään vaiheessa jääty makaamaan, vaikka päätöksenteko tuntuukin aina odottajan mielestä pitkältä.”


Pitäisikö teidänkin myyntiänne vauhdittaa järjestelmällisellä kehitysprojektilla?

Sales’ House Finland auttaa yritystänne järjestämään myynnin haastavallakin alalla.

Jani Karhunen
puh. 044 776 7828
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.